Hur loggar jag in i kuksa?

För att logga in behöver du ett scout-ID, d.v.s. ett användarnamn och ett lösenord. Scout-ID och lösenord skapar du dig i samband med att du registrerar dig som användare. Observera att registrering inte innebär det samma som inskrivning* i kåren.

*Att skriva in sig innebär att ansöka om medlemskap i kåren. Alla medlemmar finns i vårt medlemsregister, men för att kunna logga in bör du också registrera dig som användare av programmet Kuksa.

HUR REGISTRERAR JAG MIG SOM ANVÄNDARE?

  1. Öppna Kuksa via Sailors webbsida eller gå till scout.fi och klicka på ”Kuksa” i översta balken, länken tar dig till Kuksa.
  2. Klicka på ”registrering” för att skapa scout-ID (= användarnamn)
  3. Mata in registreringsnummer och e-post adress. Denna nummer har du fått via e-post då du anmälde dig som medlem/ målsman till Sailors sekreterare.
  4. Då du slutfört steg 3 kommer du att handledas genom stegen som krävs för att skapa ett Scout-ID (användarnamn) och lösenord. I fortsättningen kan du logga in med dessa.

DÅ DU REDAN HAR ETT SCOUT-ID:

  1. Gå till Kuksa: Via Sailors Kuksa-sida/ via scout.fi och klicka på ”Kuksa” i översta balken/ skriv in ”kuksa partio” i din sökmotor (Google/Bing osv.).
  2. Skriv in scout-ID och lösenord och klicka på ”logga in”
  3. Nu borde du kunna se dina egna kontaktuppgifter och även det barn du är förmyndare för. Kontrollera att uppgifterna är korrekta och redigera dem vid behov.

JAG HAR GLÖMT MITT SCOUT-ID/ LÖSENORD, VAD NU?

  1. Under fältet för inloggning hittar du en link som hjälper dig återställa ditt lösenord. Klicka på linken så vägleds du genom processen.
  2. Du kommer att få information om lösenordet till din mail (den adressen du angivit i Kuksa). Kom ihåg att kolla i skräpposten (”junk mail”) om du inte fått något mail på en stund.

VAD ÄR KUKSA?

VAD KAN JAG GÖRA I KUKSA?

HUR ANMÄLA SIG TILL ETT EVENEMANG?

VANLIGA FRÅGOR OCH PROBLEM