Kom med på förläggning!

Välkommen med på höstens coolaste (rymd-)äventyr Rymdraket -18! Äventyret är höstens förläggning och går av stapeln 27-28.10 på Helsingfors Svenska Scouters stuga Lärkans i Noux i Esbo.

Starten sker med buss från Brändö metrostation på lördag morgon kl. 8.30 och tillbaka är vi på samma plats på söndag eftermiddag, ca kl. 15.

Under helgen rör vi oss huvudsakligen utomhus i skogen kring stugan, men övernattningen sker inomhus i rum om 4 personer.

Anmälningen sker via Kuksa, https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=22315Sista anmälningsdag är 19.10.

Deltagaravgiften är 35€.

Om ni funderar på något, ta kontakt med Ellen eller Kajsa!

Hoppas vi ses på förläggning!

Ellen och Kajsa, förläggningschefer

Ellen Sahlström: 0440960157, ellen(at)sailors.fi

Kajsa Olson: 0400607601, kajsa(at)sailors.fi

 

Flagghissning 3.5

Flagghissningen ordnas torsdagen 3.5 kl.18 på Brändö Seglare, Granfeltsvägen 10. Under flagghissningen kommer info om vårens kvällsseglatser och sommarens program att delas ut.

Vi ses på flagghissningen! 🙂

Sommarlägret Kon-Tiki, Stora Bredskär 2018

Årets sommarläger ordnas 28.7-3.8 på Stora Bredskär tillsammans med Seaboys, Vikingarna och Vikingaflickorna. Vargungarna deltar i lägret 28-29.7, medan Äs/Spe/Explo deltar hela lägret.

Infolappen om sommarlägret hittar du här: Kon Tiki -18 lägerbrev 1

Anmälningen sker i Kuksa via följande länk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19314. Anmälningen öppnar 12.2 och sista anmälningsdagen är 7.5.

Vid frågor kontakta kårens kontaktperson Malin per e-post malin(at)sailors.fi.

Hoppas just du är påväg på sommarens stora äventyr! 🙂

Förläggningen Hakuna Matata -18

Vårens förläggning Hakuna Matata -18 kommer att vara en lite annorlunda förläggning. Spejar- och explorerscouterna deltar 7-8.4 och vargungarna och äventyrsscouterna  deltar i förläggningen under söndagen 8.4 på dagen. Förläggningen ordnas på Lärkans i Noux. Infolappen om förläggningen hittar du här: Infolapp

Anmälningen sker i Kuksa via följande länk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=18834

Sista anmälningsdagen är 26.3.

Vid frågor kontakta förläggningschef Malin, malin(at)sailors.fi

Hoppas vi ses på förläggningen! 🙂

Mötena börjar igen

Vårens möten börjar vecka 3. Mötena hålls i Mögeli, Stugberget 1. Ni hittar åldersgruppernas program på åldersgruppernas egna sidor.

Vi ses på mötena! 🙂

 

Sjöscoutkåren Sailors julfest

Hej allihopa!

Sjöscoutkåren Sailors traditionella julfest kommer att gå av stapeln söndagen 10.12.2017 från och med klockan 14. Under julfesten belönas duktiga scouter, vi får se det klassiska luciatåget, och mycket mer. Efteråt serveras glögg och pepparkakor, och det finns en möjlighet att diskutera med oss ledare. Julfesten ordnas på Brändö Gymnasium.

Välkomna!

Balders basar 2.12

Balders scoutbasar närmar sig! Lördagen 2.12 kl.11-14 säljer Sailors tillsammans med övriga svenska scoutkårer i Helsingfors bl.a. julpynt och gåvor som scouterna pysslat under hösten. Ta hela familjen med och kom till Balders festsal, andra våningen på Alexandersgatan 12 för att köpa våra produkter, stöda kårens verksamhet och njuta av julstämmningen! Hoppas vi ses! 🙂

Mera information om basaren hittar ni på Facebook:  https://www.facebook.com/events/1663881163636080/

Bahamas-17

Snart är det dags för höstens förläggning Bahamas-17, som ordnas 23-24.9 på Lärkans i Noux. Förläggningen kostar 30€. Du anmäler dig till förläggningen i Kuksa via följande länk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=16415 . Mera info om förläggningen kommer att skickas till de anmälda.

Om du har frågor gällande förläggningen ta då kontakt med Malin per e-post malin@sailors.fi.

Hoppas vi ses på förläggningen! 🙂

Höstens kvällsseglatser

Nu är sommarlovet slut och det är dags att börja med kvällsseglatser. Vargungarna seglar på tisdagar, äventyrsscouterna på onsdagar och spejar-och explorerscouter seglar på torsdagar. Infolappen om kvällsseglatserna hittar du här: seglatslapp höst 17.docx

Vi ses på kvällsseglatserna! 🙂