Välkommen på Sailors Julfest!

Varmt välkomna till Gloparken den 12.12 klockan 14 för att ta del av Sailors Julfest. Under julfesten blir det dubbningar, märkesutdelningar och vi avslöjar lite om nästa års program. Vi kommer också att tävla om vandringspriset för knoptävlingen. Det bjuds på glögg och pepparkakor, tillställningen tar ca två timmar.

Klä er varmt och kom med!
Med vänliga hälsningar
Kårchef
Jonathan

ADVENTSKALENDER FÖRSÄLJNINGEN BÖRJAR VECKA 41!

Scouternas julkalendrar kan hämtas från Mögeli från och med vecka 41! I år kommer styckepriset på scouternas julkalender att vara 10€ och julkalender kampanjen kommer att pågå fram till tisdagen 30.11.2021 då alla kalendrar skall vara sålda eller återlämnade till Mögeli. Den scout som lyckas sälja flest kalendrar kommer att vinna det traditionsenliga vandringspriset snöskon som om coronan tillåter kommer att delas ut på kårens julfest! Beställ dina kalendrar före den 8.10 via kuksa https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=45267 

Välkommen på flagghalning 27.9!

Sailors avslutar seglingssäsongen och inleder mötesverksamheten med traditionell flagghalning i Gloparken måndagen den 27.9 klockan 18. Kom med och få information om hösten, snacka med ledare och träffa dina scoutvänner.

Sommarläger 2021

I sommar ordnas det igen samläger med Vikingaflickorna, Sjöscoutkåren Porkkala och Vikingarna på Stora Bredskär i Kyrkslätt skärgård. Häng med på sommarens höjdpunkt med lägerliv, segling, tävling och det bästa umgänget.

Tidpunkt: 

VU:25-26.7, sö-må

Äventyrsscouter: 25-28.7, sö-ons

Spejare och explorerscouter: 25-31.7 sö-lö

Anmälan öppnar snart!

Sailors verksamhet våren 2021

Bästa Scout och Förälder,

Coronasituationen i Finland har förvärrats och detta betyder nya restriktioner och rekommendationer även för Sailors scoutverksamhet. Detta inlägg innehåller info om åldersgruppernas möten och vårutfärden för äventyrs-, och spejarscouter.

I enlighet med rekommendationerna från regeringen kommer åldersgruppsverksamheten för spejarscouter och äldre att från och med idag fortsätta enbart på distans. Mer åldersgruppsspecifik info skickas ut och fås av de åldersgruppsansvariga ledarna.

Vargungarnas och äventyrsscouternas möten kommer att fortsätta som tidigare, dvs. i uppdelade grupper, utomhus och med ansiktsmasksbärande ledare.

Sailors vårutfärd som planerades för äventyrs-, och spejarscouter den 20–21.3 inhiberas.

Istället kommer äventyrsscouterna söndagen den 21.3 ha dagsprogram vid vår kårlokal Mögeli (Stugberget 1). Grupp 1 har dagsprogram vid Mögeli kl. 09–12. Grupp 2 har program kl. 13–16. Mellan kl. 12 och 13 serveras det lunch för båda grupperna. Dagsprogrammet kostar ingenting, anmälningslänken skickas snarast ut till åldersgruppen.

Spejarscouternas vårutfärd ändrar form till en kvällsmanöver på distans som ordnas lördagen den 20.3. Mer info om detta skickas ut av åldersgruppsansvariga Jonathan.

Ta kontakt om ni har frågor. Njut av vintervädret och ta hand om varandra!

ADVENTSKALENDERKAMPANJEN BÖRJAR I OKTOBER!

Adventskalendrar kan beställas till försäljning via den här länken: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=37832. (För försäljare)

Adventskalendrar kan köpas via den här länken: https://www.adventtikalenteri.fi/osta/lippukunta/sjoscoutkaren-sailors/. (Vem som helst, dela gärna länken till bekanta)

Terminsstart 20.8

Välkomna på Sjöscoutkårens Sailors terminsstart den 20.8 kl. 18 i Gloparken på Brändö. Alla scouter, nya som gamla, och föräldrar är varmt välkomna att träffa kårens ledare och ta del av information om höstens verksamhet, segling och mötestider.

Verksamhet på våren och sommaren

Denna information har även gått ut per mejl.

Kåren har fått vidare information från Finlands Scouter (FS) gällande slutet av våren och sommaren, och kårens styrelse (Skeppsrådet) har på måndag fattat beslut om hur kårens verksamhet kommer att se ut.

Alla kårens seglatser som ordnas före 30.6 är inhiberade. Skeppsrådet anser att det inte går att ordna seglatser enligt FS rekommendationer på ett säkert sätt. Det planerade dagslägret för vargungar kommer inte att ordnas, utan har inhiberats. Detta beslut fattade Skeppsrådet med samma grunder som för kårens egna kvällsseglatser. 

Vissa åldersgrupper fortsätter med onlinemöten i maj, och mer info fås av åldersgruppsansvariga. Under veckorna 23 och 24 ordnas åldersgruppsvis ett sista avslutande möte utomhus, där vi respekterar avstånden till varandra. Mer info kommer så snart som möjligt.

Den 1 augusti ordnar vi ett dagsläger som ännu är i planeringsskedet. 40 scouter kan delta, och anmälan öppnar nästa veckas måndag (18.5) och länken hittas i e-postmeddelandet eller under fliken Evenemang. Deltagaravgiften täcker maten under dagen (troligtvis lunch, mellanmål och middag).

Kvällsseglatser före 13.5 inhiberade

Alla kvällsseglatser som skulle ordnats före den 13.5 är inhiberade. Gällande kvällsseglatser efter det återkommer vi så snart vi har mer information.

Anmälningen för sommarens seglatser är fortfarande öppen och i nuläget strävar vi till att ordna dem, såvida inte rekommendationerna förändras. Också gällande dem försöker vi informera så snabbt som möjligt.

För alla åldersgrupper ordnas någon form av distansscouting som kommer att fortsätta fast mötesverksamheten enligt plan skulle övergå i segling. Ta kontakt med din åldersgruppsledare om du har missat informationen.