Evenemang

Scoutskaba 26-27.9

Scoutskaban är en årligen återkommande tävling som ordnas i tur och ordning av olika kårer i Helsingfors. Tävlingens plats är hemlig, men hålls inom Nyland. Det är lite som ett patrullrådd, men det tar två dagar, så man har tid att göra allt möjligt! Tävlingen är öppen i olika klasser för spejar-, exlporer-, roverscouter och ledare. Vi har redan ett explorerlag och ett ledarlag, kom med och visa andra kårer vad Sailors kan! Sista anmälningsdagen 12.9, anmälningslänk.

Malin svarar på frågor!

Gruppledarutbildning för explorerscouter 10-11.10

Gruppledarutbildningen är en inspirerande ledarskapskurs för explorerscouter. Tanken är att du får en möjlighet att pröva på bl.a. scoutmetoden i teori och praktik och utvecklas som ledare. Kursveckoslutet ger en bra grund och verktyg för att leda en scoutgrupp. Dessutom får du chansen att träffa explorerscouter från andra kårer. Kursen passar både för dig som redan fungerar som patrulledare eller för dig som är intresserad av att leda en scoutgrupp. Inga förhandskunskaper krävs. Utbildningen består av kursveckoslutet och en praktikdel som görs i kåren. Efter att du genomfört båda delarna av gruppledarutbildningen kan du få en kurs för utbildningen i gymnasiet eller i yrkesskolan. Sista anmälningsdag 15.9, anmälningslänk. FiSSc kansli svarar på mer frågor!

Citymanöver och ledarstadsmanöver 19.10 kl. 18-21.

Årets tema är superhjältar – how hard can it be?

Höstens urbana manöver mäter tävlingspatrullernas humor, sociala färdigheter och citykunskap. Lägg ihop några lag: Nu tävlar vi i en superserie där alla möts i valfria lagkonstellationer! Blandade lag välkomna! Blanda mellan åldersgrupper, blanda mellan kårer, ta med en kompis som inte ännu är scout eller tävla fast med ledare i ett lag och spejarscouter i ett annat för att se vem som e sanna hjältarna i just er kår!

Citymanövern är ett kvällspatrullrådd i Helsingfors, som alla spejarscouter och övre åldersgrupper kan delta i. Mer information hittas här och anmälningslänken här. Sista anmälningsdag 16.10.