Evenemang

Kårens seglatser före 30.6 är inhiberade p.g.a. den rådande pandemisituationen och i enlighet med Finlands Scouters direktiv.

Långseglats 1 6-10.7, start och avslutning på Brändö Seglare, Helsingfors och Långseglats 2 25-29.7, Brändö Seglare till Förbundslägret Najs2020, Sagu,
Pris: 100€
Åldersgrupp: Spejar- och explorerscouter
Sista anmälningsdag: 3.5
Anmälningslänk 6-10.7
Anmälningslänk 25-29.7
Att vara på långseglats är lite som att vara på ett jättelitet läger eller som en lång veckoslutsseglats: utmaningar, nya lärdomar och fri samvaro. Tillsammans med skepparen och vice skepparen framför deltagarna båten. Vi tar i land varje natt, lagar mat tillsammans och sover ombord. Före du kommer på långseglats är det bra om du har sovit på båt tidigare, men annars krävs inga förhandskunskaper.

Dagsläger 1.8.
Kåren ordnar ett dagsläger för scouter under en lördag. Kom med på ett sommarläger i miniatyrformat! Mer info på kommande, anmälan hittar du här och den öppnar 18.5. Max. 40 deltagare.

Veckoslutsseglats 3 22-23.8
Start och avslutning på Brändö Seglare, Helsingfors, 30€
Åldersgrupp: Spejarscouter (scouter födda 2006, 2007 eller 2008, höstens uppflyttningar är före det här!)
Sista anmälningsdag: 3.5
Anmälningslänk
Under spejarscouternas veckoslutsseglats bekantar vi oss med segling och framförande av segelbåt. Vi lär oss grunderna i navigation och hur det är att bo på båt. Vissa av deltagarna har kanske sovit på båt tidigare, men det är inget krav. Det är bra om man har deltagit på kvällsseglatser före sin första veckoslutsseglats.